Podgorička policija uhapsila je Podgoričanina E.R. koji je u “štek stanu”držao četiri automatske puške, automatski pištolj, dva pištolja, municiju i drogu.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica pretresli su na šest lokacija u Podgorici stanove i druge prostorije koje koriste bezbjednosno interesantna lica, gdje su pronašli i oduzeli sedam komada vatrenog oružja od čega pet automatskog, veću količinu municije i droge. Tom prilikom jedna osoba je lišena slobode.

“Službenici CB Podgorica su naime, na osnovu saznanja do kojih su došli da više bezbjednosno interesantnih na području Podgorice posjeduje automatsko oružje i municiju koje drže u tzv. štek stanovima radi dalje prodaje licima iz kriminalne sredine kao i članovima organizovanih kriminalnih grupa, pribavili naredbu od strane nadležnog sudije za istragu i izvršili pretres stanova i drugih prostorija na šest lokacija koje koriste ova lica a kojima je pronađeno automatsko i drugo oružje, municija i droga”, saopšteno je iz Uprave policije.

Policijski službenici su pretresom tzv. štek stana, koji koristi E.R. (21), pronašli i oduzeli:  četiri automatske puške tzv. kalašnjikov;m automatski pištolj „Škorpion“; dva pištolja,  veću količinu municije i  više mobilnih telefona i tablet uređaja koji su, kako se sumnja, korišeni za komunikaciju i pripreme u vezi sa izvršenjem krivičnih djela.

“Pretresom drugog stana koji E.R. koristi policijski službenici su kod njega pronašli i oduzeli oko 76 grama marihuane koja je, kako se sumnja, bila spremna za stavljanje u tzv. ulični promet budući da je bila spakovana u manja pakovanja namijenjena prodaji”, navodi se u saopštenju.

E.R. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. On je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Oduzeto oružje i droga biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Kriminalistička obrada je u toku.