Poslije kampovanja na ušću, trećeg dana regate rafteri su se stigli u Prijepolje, gdje su dočekani uz tradicionalni ručak TO Prijepolje

U Prijepolju je juče završena 20. jubilarna Limska regata, koja je krenula u petak iz Plava.

Nevrijeme i visok vodostaj, koji je prema meteorolozima bio najveći u periodu krajem maja u poslednjih 70 godina, nijesu spriječili raftere koji su stigli iz opština sa sjevera Crne Gore i regiona , najviše iz Srbije, da krenu iz Plava prema Andrijevici.

Da ove godine Lim nije bio za potcjenjivanje govori i situacija koja se desila u mjestu Koljeno kod Murina, gdje se izvrnulo sedam čamaca, koji su nakon angažovanja službi za pomoć krenuli dalje.

Izazova je bilo i na putu Tifran, od Berana prema Bijelom Polju, koji su iz sigurnosnih razloga prošli samo oni najuskusniji.

Članove posada na ušću Bistrice u ribolovačkom domu “Sinjavac” uz program i tradicionalni ručak dočekala je Turistička organizacija Bijelo Polje. Ugodan boravak rafterima je poželjela direktorica TO Bijelo Polje Violeta Obradović.

Poslije kampovanja na ušću juče, trećeg dana rafteri su se stigli u Prijepolje, gdje su dočekani uz tradicionalni ručak koji organizuje TO Prijepolje.

Ove godine su i direktori Turističkih organizacija iz Berana, Andrijevice i Prijepolja bili učesnici na čamcima iz svojih opština.

Pored turističkih organizacija tih gradova u organizacjii su učestvovali i ekološki aktivisti iz Bijelog Polja predvodjeni nevladinom organizaciom,,Euromost”, pod sloganom “Za naše rijeke za čist Lim”. Oni su  u susret 5. junu Svjetskom danu životne sredine apelovali na sve tri Vlade i države kroz koje prolazi Lim, da zaštite ne samo Lim, već sve rijeke, jer Srbija, Crna Gora i BiH imaju bogastvo koje nijedna država nema u svijetu, a to su rijeke i zato moraju zajedno sa svojim gradjanima da ih čuvaju i sačuvaju.

izvor: Vijesti