U Pljevljima promovisani novi uspjesi u poljoprivredi: nove investicije od 4,2 miliona eura, sa grantom od 2,4 miliona i još jedan zaštićeni proizvod. Poljoprivredni proizvođači iz svih krajeva Crne Gore, većina sa sjevera, njih 168, danas su u Pljevljima potpisali ugovore o bespovratnoj podršci investicijama u poljoprivredna gazdinstva kroz IPARD like 1.2 javni poziv. Ukupna investicija ovih projekata iznosi 4,2 miliona eura, za šta je obezbijeđeno 2,4 miliona eura bespovratnih sredstava iz EU fondova i nacionalnog budžeta.

Novi investicioni zamah u sektoru poljoprivrede, prema ocjeni potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede mr Milutina Simovića značiće novu vrijednost u sektoru poljoprivrede, dalje podizanje konkuretnosti poljoprivrednih proizvođača u Crnoj Gori.

Posebno ohrabrenje za Simovića predstavlja činjenica što mladi ljudi čine značajan dio u strukturi korisnika ovog projekta podrške, što pokazuje njihovo interesovanje za unapređenje poljoprivredne proizvodnje kao šanse za biznis. Posebno ga raduje njihova energija, odlučnost, spremnost na dijalog i partnerstvo u prepoznavanju suštinskih vrijednosti.„To je pokazatelj da smo na dobrom putu daljeg i ubrzanog razvoja poljoprivrede, na kome ćemo biti partneri“, kazao je Simović prilikom obraćanja na svečanom potpisivanju ugovora kroz IPARD like 1.2 javni poziv, kroz koji će bit nabavljeno novih 102 traktora, 157 mašina  sa priključcima i značajan broj grla stoke