Danas je u hotelu “Bijela Rada” u organizaciji Džudo kluba”Favorit” održan džudo kamp u cilju promocije džudo sporta na sjeveru.

Na press konferenciji na kojoj su govorili Srdjan Mrvaljević Crnogorski trostruki olimpijac, direktor džudo kluba “Akademik ” iz Nikšića Novica Milović, predsjednik džudo kluba “Favorit” Agovic Samedin i trener džudo kluba Favorit Camic Enes zajednički je istaknuto da je današnji Džudo kamp ” koji je organizovao džudo klub Favorit dobra promocija džudo sporta na sjeveru CG”

Na današnjoj konferenciji predsjednik džudo kluba,, Favorit”  Agović Samedin je izrazio uvjerenje da će se u godinama koje su pred nama povećati broj djece koja će se baviti ovim sportom. On je dodao, da je džudo kamp zaista sjajan način za promociju džudoa u Bijelom Polju. Klub “Favorit” predano radi na tome i nadam se da ćemo ispuniti sve ciljeve koje smo zascrtali, a koji su usmjereni na približavanje džudoa svim urzasnim kategorijama, kao i na stvaranje boljih uslova za treniranje i takmičenje. Naš klub krupnim koracima ide naprijed i očekujem da ćemo uskoro biti i organizatori nekih takmičenja”, kazao je Agović.

Sjajnim džudistima koji su danas boravili u Bijelom Polju, zahvalio se i trener  kluba “Favorit”, Enes Camić, podjsećajući da drugu godinu zaredom organizuju ovaj kamp.“Ove godine smo odlučili da zajedno sa najboljim džudo klubom u Crnoj Gori “Akademik” iz Nikšića promovišemo džudo i da uz pomoć reprezentativaca i vruhnskih sportista radimo na njegovoj popularizaciji. Samo saradnjom klubova, trenera i uprave, možemo doći do željenog cilja”, kazao je Camić.

Zadovoljstvo džudo kampu nije krio ni Crnogorski trostruki olimpijac Srdjan Mrvaljević koji je kazao da “Klub ‘Akademik’ kao predvodnik džudo sporta, a uz pomoć kluba ‘Favorit’, zaista rade jednu dobru stvar za sve mlade ljude, naročito za sjever, gdje džudo i nije dovoljno razvijen. On je kazao, da je siguran da je ovo početak jedne kvalitetne saradnje i dodao,,nadam se da ćemo za par godina imati sjajne džudiste koji će pronositi slavu ne samo kluba, već i cijele zemlje”, naglasio je Mrvaljević.

Danas je i predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje Džemal Ljušković  priredio prijem za goste,predstavnike džudo klubova ,,Akademik iz Nikšića,džudistu Srđana Mrvaljević kao i domačine predstavnike džudo kluba Favorit,iz Bijelog Polja.

Ljušković je svima čestitao na postignutim rezultatima i poželio sreću vezano za aktivnosti koje su planirane u Bijelom Polju, koje su vezane su za popularizaciju i promociju ovog sporta.