R.J. “Zelenilo” koja posluje u okviru lokalnog komunalnog preduzeća “Čistoća”, u okviru plana i programa rada za avgust mjesec 2019. godine, između ostalih poslova i radnih zadataka radi i na čišćenju rijeke Breznice, od samog izvorišta, pa do centra grada – objekta “Fast Food”, kako je predviđeno iz Sekretarijata za stambeno komunalne poslove, saobraćaj i vode opštine Pljevlja, koji je naručilac radova.

U dosadašnjim izvedenim radovima očišćeno je korito rijeke Breznice od izvorišta pa do ribnjaka “Vodice”, kao i od stadiona pod Golubinjom do Milet bašte. Trenutno se radi na čišćenju korita Breznice, od Milet bašte do Fast Fooda. Ribnjak “Vodice” je u nadležnosti SRK “Lipljen”.

Pored čišćenja korita rijeke Breznice, košenja trave na gradskim javnim površinama i održavanja cvjetnih aranžmana na gradskom području, radnici R.J.”Zelenilo” rade na čišćenju šiblja i niskog rastinja, u dužini od 5 kilometara, na putnom pravcu Dajevića han – Rudnica u okviru priprema za auto trke koje će se u narednom periodu održati na ovom putnom pravcu.

Iz DOO “Čistoća” apeluju na građane da ne bacaju smeće u korito rijeka, ne uništavaju sadnice drveća i parkovni mobilijar i na taj način doprinesu zdravijoj životnoj sredini.

 

 

izvor: PV Informer