U NP Biogradska gora ubijen jelen, nadležni traže počinioce

Ekipe su od ranih jutarnjih časova na terenu i rade na istrazi.

NP Biogradska gora u saradnji sa nadležnim organima rasvetljava slučaj krivolova ubijenog jelena zaštićene životinjske vrste u reonu ovog zaštićenog područja.

Tim povodom direktorica NP Biogradska gora Marija Dulović saopštila je da im je u NPCG primarni cilj zaštita prirode i njenih ekosistema kojima smo beskompromisno posvećeni.

– Želim da naglasim da svaki naš rezultat i uspijeh u dobroj namjeri zavisi od uspostavljanja nivoa saradnje i uzajamnog povjerenja sa lokalnim i državnim strukturama, koje su po prirodi posla zadužene za očuvanje prirode.  Nadamo se da će današnja akcija nadzornika Službe zaštite NP Biogradska gora, šefa Službe, policije Kolašin i Berane dati pozitivne rezultate i da će osoba koja je počinila krivično djelo, ubistvo zastićene vrste jelena, snositi posljedice i odgovarati za svoje zlodjelo – naglasila je Dilović.

Kako je istakla, ekipe su od ranih jutarnjih časova na terenu i rade na istrazi.

– Od samog saznanja o počinjenom krivičnom đelu odmah smo obavijestili sve relavatne institucije. Ono što mogu reći jeste da su na licu mjesta pronađena materijalni dokazi: oružje i dio opreme.  Nadamo se i duboko vjerujemo da će sve institucije koje su uključene u ova dešavanja dati sve od sebe da se otkriju počinioci ovog djela.  Sve detalje istrage blagovremeno će biti saopštene od strane nadležnog inspektora iz MUP-a – dodala je.

Direktorica JPNPCG Jelena Kljajević je od samog starta upućena u dešavanja i sve preduzete mjere Službe zaštite NP Biogradska gora u cilju rasvjetljavanja ovog zločina.

Ističe da je ponosna na nadzornike, Službu zaštite i Upravu NP Biogradska gora koji su maksimalno posvećeni svom poslu i koji se bore sa ovim vidom kriminala. Takođe naglašava i da ovakvi višedecenijski problemi prevazilaze kapacitete Nacionalnog parka, te da u rješavanju istih se mora pristupiti sistematski i u saradnji sa svim nadležnim institucijama.

Nacionalni park Biogradska gora apeluje na sve korisnike ovog zaštićenog područja, posebno na članove lovačkih organizacija i društava, da se sa najvećim stepenom odgovornosti odnose prema njegovim ukupnim vrijednostima i doprinesu očuvanju raznovrsnog i bogatog životinjskog svijeta.

Izvor: dan.co.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor

Sve najljepše u Novoj 2022

Želi Vam Vaš portal SJEVER CRNE GORE