U biblioteci grada Mostara u subotu je promovisana edicija „Književne paralele“ Ratkovićevih večeri poezije. Tom prilikom predstavljene su knjige iz ove edicije „Iskušenje Damira efendije“, knjiga priča autora Damira Šabanovića, i knjiga poezije „Prolaznost“ autora Edina Smailovića, koja bi uskoro trebalo da izađe iz štampe.

O edici je govorio VD direktor JU Ratkovićeve večeri poezije Kemal Musić, koji je istakao da je u ediciji „Književne paralele“ do sada izašlo preko četrdeset knjiga iz oblasti poezije, proze, književne kritike, eseistike i književnosti za djecu.

– Među autorima su najznačajnija književna imena iz regiona, kao što su Duško Novaković, Rade Šerbedžija, Dobrivoje Stanojević, Faruk Šehić, Bogić Rakočević, Dejan Aleksić, Alen Bešić i druga značajna imena. Ove godine ćemo štampati izbor iz poezije Abdulaha Sidrana, te knjige dobitnica Nagrade „Risto Ratković“ Lane Derkač i Tatjane Bijelić. Takođe, objavićemo Antologiju crnogorske ženske poezije Jovanke Vukanović i eseistučku knjigu Borislava Jovanovića, kazao je Musić.

Razgovor sa piscima iz Crne Gore vodio je književnik iz Mostara Elvedin Nezirović.