U krugu kompanije „Gradir Montenegro“danas oko podne izgorio je bager, koji je po riječima zaposlenih, koji su nam dostavili snimke vrijedan blizu pola miliona eura. Na žalost pripadnici službe zaštite i spašavanja nisu uspjeli i pored pravovremene intervencije da sačuvaju bager tako da je na žalost jedna od uspješnijih kompanije u Crnoj Gori pretrpjela je značajnu materijalnu štetu.

Nevjerovatan preparat s kojim zaboravljate na gljivične infekcije!

Iz kompanije „Gradir Montenegro“ još se nisu oglašavali povodom ovog slučaja, ali samo iz Službe zaštite i spašavanja dobili informaciju da je ova služba nakon što je dobila poziv na lice mjeta poslali jedno vatrogasno vozilo sa četiri vatrogasca, ali da se požar brzo proširio i nisu mogli da spriječe totalnu štetu.

Ono što je sreća niko nije stradao, a ovaj slučaj može da posluži kao opomena, ne samo kompaniji „Gradir Montenegro“ ,već i Rudniku Uglja AD Pljevlja, pa i Termoelektrani Pljevlja, koji bi prema planu o protivpožarnoj zaštiti morali imati svoju preduzetnu jedinicu za gašenje požara, jer bi tada eventualna šteta bila mnogo manja ili možda spriječena.

Podsjetimo, pvp nije prvi pt da dođe do zamaljenja bagera u krugu runika u Opštini Pljevlja. U noći između 31. marta i 1. aprila 2016. godine u kopu Rudnika uglja tokom, kako je tada saopšteno, napada na rudarsku mehanizaciju skoro totalna šteta, impored intervencije vatrogasaca, napravljena je na bagerima EŠ 4/45 i Liebherr 982E. Kasnije je istraga zataškana i nikada, makar zvanično, nisu otkriveni „napadači na mehanizaciju“. Da je tada Rudnik uglja imao vatrogasno vozilo i svoju jednici dva skupa bagera ne bi bila uništena

 

 

Izvor: PvPortal.me