DOBRA SEZONA

U Herceg Novom 23.000 turista, rast i do 10%

U Turističkoj organiziji Herceg Novog zadovoljni su ovogodišnjom ljetnjom sezonom, koja se zahuktava nakon dugog kišnog perioda .

Menadžer za razvoj u TO Herceg Novi Dalibor Vuković kazao je kako su projekcije da se u ovom trenutku u tom gradu odmara 23.000 turista.

Bilježe, kako je rekao, rast broja turista.

“Očekuje se da je 23.000 gostiju brojno stanje u ovom momentu. To je sedam do deset odsto više i možemo biti zadovoljni sezonom, brojke su pozitivne”, rekao je Vuković gostujući u Jutarnjem programu RTCG.

Kad je riječ o strukturi turista, Vuković je rekao da je u hotelskom smještaju najviše turista iz Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Poljske i Rusije, dok u individualnom, odnosno privatnom smještaju, najviše gostiju ima iz Srbije i BiH.

Kad je riječ o turističkoj ponudi Herceg Novog, on je rekao da je ove godine naglasak na pokušaju da se aktivira zaleđe, budući da se taj grad nalazi ispod planine Orjen.

Portonovi će, kako je rekao, biti revolucionarni poduhvat ne samo za Herceg Novi, već i za cijelu državu.

“Njegova se prva faza otvara 1. avgusta, marina plaža i neki od poslovnih objekata, imaćemo neke nove ugostiteljske objekte, a naredne godine je otvaranje One and Only hotela. Herceg Novi se kreće ka elitnom i nautičkom turizmu”, poručio je on.

Izvor: RTCG