U decembru isplatili 81.000 eura jednokratne pomoći

Ministarstvo rada i socijalnog staranja i centri za socijalni rad isplatili su u posljednjem mjesecu prošle godine 81.170 eura za jednokratne socijalne pomoći.

Iz resora ministra Kemala Purišića Danu je saopšteno da je pomoć dobilo 839 građana.

Podaci koji su dostavljeni pokazuju da veće novčane iznose za jednokratne pomoći dodjeljuje ministarstvo u odnosu na one koje odobravaju centri za socijalni rad.

Tako je ministarstvo dodijelilo 38.700 eura za 183 lica, dok su svi centri zajedno isplatili 42.470 eura za 656 građana.

Prema ovim podacima, prosječni iznos jednokratne pomoći koju dodjeljuje ministarstvo iznosi 211 eura. Centri za socijalni rad prosječno su dod jeljivali po 64 eura po jednom građaninu.

„Za jednokratne novčane pomoći u decembru 2018. godine iz Ministarstva rada i socijalnog staranja isplaćeno 38.700 eura (183 lica). Jednokratne novčane pomoćiuplaćivane su korisnicima preko centara za socijalni rad, na osnovu prethodno pribavljenog stručnog nalaza i mišljenja iz centara za socijalni rad. Centri za socijalni rad u decembru 2018. godine isplatili su 42.470,43 eura (656 lica)“, kazali su iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Kako su objasnili, iznos isplaćenih jednokratnih pomoći kretao se u prosjeku oko 100 eura.

„Korisnici jednokratnih novčanih pomoći su građani koji su se u određenom momentu naš li u stanju socijalne potrebe. U najvećem broju slučajeva to su korisnici materijalnog obezbjeđenja, korisnici drugih prava iz oblasti socijalne zaštite, kao i drugi pojedinci, odnosno prodice koje su se našle u stanju socijalne potrebe“, objašnjavaju iz tog resora.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor