U četvrtak 18. aprila na Trgu nezavisnosti u Podgorici biće održan Sajam poljoprivrede na temu “Neophodnost većeg učešća domaćih proizvoda u ponudi sektora turizma i trgovine”.


                                                                                              Foto: rtcg.me

Sajam organizuju Glavni grad Podgorica i Montenegro Biznis Alijansa, uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Ministarstva ekonomije i Instituta za preduzetništvo i ekonomski razvoj (IPER).

Sajam počinje u 11 sati.

“Ovo je treći Sajam zaredom koji se na prijedlog MBA organizuje prije početka glavni turističke sezone. Cilj organizovanja ovog događaja je dalja promocija domaćih poljoprivrednih proizvoda uz naglasak na neophodnost jačanja saradnje poljoprivrednih proizvođača i predstavnika turističkog i trgovinskog sektora”, saopštio je PG Biro.

Ovakve manifestcije su, kako je saopšteno, prilika da se osnaži saradnja sektora turizma i trgovine sa poljoprivrednim proizvođačima.

“Ovo su aktivnosti koje zahtijevaju kontinuitet kojim se jedino može i ostvariti željeni cilj. Organizatori su obezbijedili prostor i štandove na kojima će biti izloženi poljoprivredni proizvodi, uz napomenu da poljoprivredni proizvođači nemaju obavezu plaćanja bilo kakve nadoknade”, navode iz PG Biroa.

izvor: rtcg.me