Danas je održana osma po redu sjednica Biroa za operativnu koordinaciju, kojom je predsjedavao ministar unutrašnjih poslova i koordinator Biroa Mevludin Nuhodžić.S tim u vezi, Biro je konstatovao da je u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala neophodno još proaktivnije djelovati, a posebno intenzivirati razmjenu informacija putem međunarodne saradnje partnerskih službi.


Biro se na sjednici upoznao sa aktuelnom bezbjednosnom situacijom u zemlji, s posebnim osvrtom na preduzete mjere i radnje u vezi sukoba pripadnika organizovanih kriminalnih grupa. U cilju suprotstavljanja ključnim izazovima na planu bezbjednosti i jačanja vladavine prava, Biro je zaključio da je potrebno u kontinuitetu sprovoditi preventivno-represivne aktivnosti i dalje jačati međuresorsku saradnju organa obavještajno bezbjednosnog sektora i organa za sprovođenje zakona.
MUPNa sjednici je razmatran izvještaj Nacionalnog međuresorskog operativnog tima za praćenje sprovođenja Strategije za prevenciju i suzbijanje terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma, kao i izvještaj Nacionalnog međuresorskog operativnog tima za borbu protiv teškog i organizovanog kriminala. Takođe, Biro je razmatrao Predlog Akcionog plana za sprovođenje Strategije za prevenciju i suzbijanje terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma za period 2017-2018. i Predlog višegodišnjih strateških planova koji pokrivaju preventivne, obavještajne i represivne mjere za svaku od identifikovanih oblasti teškog i organizovanog kriminala.

Sjednici su, po pozivu, prisustvovali: vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, specijalni državni tužilac Milivoje Katnić i pomoćnik direktora za Sektor kriminalističke policije Enis Baković.