Projekcije do 15 oktobra, od 17 i 20 sati

Film ,,Toma’’, najnovije ostvarenje Dragana Bjelogrlića, Bjelopoljci će moći da pogledaju od 11. oktobra do 15. oktobra u bioskopu Centra za kulturu. Film “Toma” biće prikazivan u dva termina, u 17 i 20 časova, a karte po cijeni od tri eura mogu se kupiti na biletarnici.

Riječ je o biografskom filmu o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao velikog boema, po ponašanju i duši.

-Film prati dvije linije radnje – 1991. prati odnos Tome i doktora koji započinje njegovo liječenje i pretvaranje tog poznanstva u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život – od djetinjstva u Pečenjevcima, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i “dna života”. Ovo je priča o duši-kaže se u najavi filma.

Film prati lične uspone i padove jednog od najvećih pjevača, boema i umjetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji, koga je u glavnoj ulozi maestralno dočarao glumac Milan Marić.

Glumci su Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković a režiser Dragan Bjelogrlić.

 

 

Izvor: Dan