U Bijelom Polju se održava Prvenstvo Crne Gore u džudou za pionire

Pojedinačno Prvenstvo Crne Gore u džudou za pionire održava se danas  u dvorani Nikoljac u Bijelom Polju.

Organizator ovog takmičenja je Džudo savez Crne Gore uz tehničku podršku džudo kluba Favorit iz Bijelog Polja i JU Centra za sport.

Primjetno je da u poslednjoj deceniji džudo u Bijelom Polju veoma popularan sport kod naših najmlađih sugrađana i kao takav spada u najmasovniji pojedinačni sport u našem gradu.

Predstavnike Džudo Saveza Crne Gore, sportske radnike, predstavnike medija, pozdravio je Marko Maslovarić direktor JU Centar za sport i rekreaciju i poželio im u ime Opštine ugodan boravak u Bijelom Polju.
-Džudo je sport koji je Crnoj Gori u njenoj novijoj istoriji iznjedrio rezultate vrhunskog ranga i na taj način zasluženo se našao u I kategoriji Crnogorskog sporta, kazao je direktor Maslovarić.

Vjerujem da će ovakva takmičenja organizovana u Bijelom Polju dodatno osnažiti želju mladih za treningom džudoa kao izvanrednog bazičnog sporta u psiho-motoričkom smislu i ujedno biti motiv za ostvarivanje visokih rezultata.
Uvjeren da ce publika danas uživati u uzbudljivim i kvalitetnim borbama a poželio bih da ovo takmičenje protekne bez povreda. U borbe udjite vodjeni principima fer pleja i viteštva koje ovaj sport iskonski nosi, pa naka na kraju pobijede ponesu najbolji, poručio je danas Maslovarić na otvaranju Prvenstva Crne Gore.