Polaganjem vijenaca na Spomenik u gradskom parku u Bijelom Polju obilježeno je 13 godina od željezničke nesreće na Bioču u kojoj je stradalo 47 putnika, a povrijeđeno više od dvije stotine.

Vijence su položili porodice, prijatelji, predstavnici NVO ,,Voz neprebola“, delegacija lokalne uprave koju su činili predsjednik Opštine Petar Smolović i glavna administratorka Marina Petrić, predstavnici državnih organa, kao i brojni građani.

Vesko Vlahović, preživjeli putnik voza i predstavnik  NVO ,,Voz neprebola“, kazao je da Bijelo Polje i ovog dana pokazuje da ovdje živi neka druga Crna Gora, mnogo humanija.

”Vi ste uvijek tu prisutni i kako kaže jedna izreka, mjesto ne čini čovjeka već čovjek čini mjesto, a vi ljudi iz Bijelog Polja, činite ovo mjesto dostojanstvenim kao što ste bili svih ovih godina”, kazao Vlahović.

Prisutnima se obratio i Goran Vojinović, predsjednik NVO “Voz neprebola”. Iz ove organizacije od tužilaštva traže obnavljanje postupka i vjeruju da će se prava istina o uzrocima nesreće utvrditi.