U Bijelom Polju  1. juna u mjestu Sipanje,održavaju  drugi po redu Školski susreti,,SIPANJE 2017’’ sa čime je ova manifestacija postala tradicionalna,kazali su na današnjoj konferenciji za medije iz organizicionog odbora ove manifestacije.

Zbog velikog broja učesnika, danas je formiran  organizicioni odbor manifestacije koji broji 13 članova u kojem su predstavnici učesnika osnovnih škola,kao i predstavnici opštine Bijelo Polje,sekretarijata za održivi razvoj i predstavnici NVO,,Euromost’’ i NVO 21 Maj.

Na današnjem sastanku su izabrani Ćazima Popara za predsjednika organizicionog odbora manifestacije i Alisa Muratović za potparola.

Alisa Muratović potparol ove organizacije je kazala, da na ovogodišnjoj manifestaciji,,Školski susreti ,,SIPANJE 2017″ svoje učešće je prijavilo čak 12 osnovnih škola sa područja opština Bijelog Polja,Berana, Petnjice i Novog Pazara i već se svrstava medju najvećim  medjuškolskim sportskim takmičenjima u Crnoj Gori i regionu,takodje, da će ova manifestacija ove godine  prerasti u regionalnu manifestaciju, obzirom, da će na njoj  učestvovati i učenici iz Osnovne škole ,,Meša Selimović Ribariće” iz Novog Pazara.

Osnovne škole koje će takodje ove godine uzeti učešće su: OŠ ,,Šukrija Medjedović” iz Godijeva Bijelo Polje, OŠ ,,Nedakuse” Bijelo Polje, OŠ  ,,21 Maj” Goduša Bijelo Polje, OŠ ,,Milomir Djalović” Sušica Bijelo Polje, OŠ ,,Braća Ribar” Zaton Bijelo Polje, OŠ ,,Mahmut Adrović” Petnjica, OŠ ,,Trpezi” Petnjica, OŠ ,,Tucanje” Petnjica, OŠ ,,25 Maj” Vrbica Petnjica,  OŠ ,,Savin Bor” Petnjica, OŠ ,,Vladislav Rajko Korać” Štitare Berane,  OŠ ,,Meša Selimović” Ribariće Novi Pazar.

Predsjednik organizicionog odbora Čazim Popara je istakao, da je prošle godine  ova manifestacija okupila oko 400 učenika iz  tri škole i oko 100 nastavnika, koji su se družili kroz sportska takmičenja u fudbalu, krosu, povlačenju konopca i bacanju kamena sa ramena.

Takodje, da su danas donijeli odluku da se ovogodišnja tradicionalna manifestacija Školski susreti ,,SIPANJE 2017” održi 1.juna sa početkom u 10 h na Sipanjama. Na  manifestaciji će pozvati, Ministra prosvjete gosp Damira Šehovića ,Ministra sporta gosp. Nikolu Janovića, kao i predsjednike opština Bijelog Polja,Berana i Petnjice. Očekujemo prisustvo velikog broja gradjana sa Bihorskog kraja,kao i gradjana iz ove četiri opštine Bijelog Polja,Berana,Petnjice i Novog Pazara, čije će škole učestvovati na ovoj manifestaciji, kazao je Čazim Popara predsjednik organizicionog odbora i dodao.

Na kraju želimo  naglasiti da ova manifestacija spaja ne samo djecu već i kolektive ovih škola, koji će se taj dan zajedno družiti, što je još jedan dobar primjer ne samo medjugranične saradnje već i primjer dobre saradnje školskih kolektiva na nivou ćetiri opštine, koje se graniče preko Bihorskog kraja.

sjevercg