U Bijelom Polju 1. juna počinje medjuškolsko sportsko takmičenje osnovnih škola,,Školski susreti Sipanje 2017”

0
544

1.juna će se u Bijelom Polju mjestu Sipanje, sa početkom u 10h održati drugo po redu medjuškolsko sportsko takmičenje osnovnih škola, ,,Školski susreti Sipanje 2017”, sa čime je ova manifestacija prerasla u tradicionalnu, kazala je Alisa Muratović predstavnica organizicionog odbora ove školske manifestacije u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Ona je dodala da je na ovogodišnjoj manifestaciji,svoje učešće  prijavilo čak 12 osnovnih škola sa područja Opština Bijelog Polja,Berana, Petnjice i Tutina i već se svrstava medju najvećim medjuškolskim sportskim takmičenjima u Crnoj Gori i regionu.

Ova manifestacije će ove godine  prerasti u regionalnu manifestaciju, obzirom, da će ove godine na njoj  učestvovati i učenici iz Osnovne škole ,,Meša Selimović Ribariće” iz Tutina.

Osnovne škole koje če takodje ove godine uzeti učešće su: OŠ Šukrija Medjedović iz Godijeva Bijelo Polje, OŠ Nedakuse Bijelo Polje, OŠ  21 Maj Goduša Bijelo Polje, OŠ Milomir Djalović Sušica Bijelo Polje, OŠ Braća Ribar Zaton Bijelo Polje, OŠ Mahmut Adrović Petnjica, OŠ Trpezi Petnjica, OŠ Tucanje Petnjica, OŠ 25 Maj Vrbica Petnjica,  OŠ Savin Bor Petnjica, OŠ Vladislav Rajko Korać Štitare Berane,  OŠ Meša Selimović Ribariće Tutin.

Prošle godine, je ova manifestacija okupila oko 400 učenika iz  tri škole i oko 100 nastavnika, koji su se družili kroz sportska takmičenja u fudbalu, krosu, povlačenju konopca i bacanju kamena sa ramena. Očekujemo prisustvo velikog broja gradjana sa Bihorskog kraja,kao i gradjana iz ove četiri opštine Bijelog Polja,Berana,Petnjice i Tutina, čije će škole učestvovati na ovoj školskoj manifestaciji.

Na kraju želimo  naglasiti da ova manifestacija spaja ne samo djecu, već i kolektive ovih škola, koji će se taj dan zajedno družiti, što je još jedan dobar primjer ne samo medjugranične saradnje već i primjer dobre saradnje školskih kolektiva na nivou četiri Opština, koje se graniče preko Bihorskog kraja kazala je Alisa Muratović.

sjevercg