U Beranama spašen ruski državljanin, izgubio se tokom ribolova

Ruski državljanin Nikolaj Zločevski (53) spašen je nakon što se tokom ribolova izgubio na vrlo nepristupačnom i stjenovitom terenu u kanjonu Trivan.

Prema riječima načelnika beranske Službe zaštite i spašavanja Tiha Bogavca, Rus je sa vodičem iz Kolašina stigao na Lim da peca. Neko vrijeme se kretao nizvodno, dok nije iznemogao i više nije bio u stanju sam niti da se vrati, niti da ide naprijed.

“Pripadnici naše službe su sišli sa čamcem, stigli do mjesta gdje je Rus lociran, pokupili ga i spustili nizvodno nekoliko stotina metara, gdje su ga čekali ostali učesnici u akciji spašavanja“, kazao je Bogavac.

On je rekao da su osim pripadnicka te službe u akciji učesvovali i policajci CB Berane, kao ribolovci i lovočuvari SRK „Lim“ iz Berana, koji veoma dobro poznaju taj teren.

Lim je od izvorišta do Berana najnepristupačniji u dijelu Tivranske klisure, a Zločevski je, nakon što je spašen, izjavio da mu je to bilo izazovno, sve do trenutka dok nije shvatio da ne može dalje i da ga izdaje snaga, u sumrak.

“Moj vodič je pozvao Službu zaštite, oni su potom alarmirali policiju, tu su bili i kolege ribolovci iz Berana. Svima sam jako zahvalan. Adrenalin nekada zna da vas odvede do granice kada to može biti opasno, kao što je bilo večeras“, kazao je Zločevski.

On je rekao da je po završetku akcije sve učesnike pozvao na druženje uz šljivovicu, kako bi im se na taj način zahvalio.

Izvor: Radio Berane