Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva danas je, u okviru akcije “Klap”, uhapšeno još šest osoba (T.M, J.V, P.R, E.K, Ž.M. i M.Ć), dok je jedna osoba u bjekstvu (Ž.F) i za njom je raspisana potraga, saopšteno je iz Uprave policije.

Oni su, kako je saopšteno osumnjičeni da su počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo utaja poreza i doprinosa i prouzrokovanje lažnog stečaja.

“Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su T.M, J.V, E.K, Ž.F i Ž.V, po nalogu organizatora organizovane kriminalne grupe (I.V, D.L. ili R.K.) osnovali preduzeća na svoja imena, koja je ova organizovana kriminalna grupa koristila kako bi sprovela kriminalne aktivnosti. P.R. je, kako se sumnja, za izvjesnu svotu novca, postavljen od strane organizatora ove OKG za osnivača i izvršnog direktora prilikom pokretanja stečajnih postupaka u više preduzeća ove OKG. Pri pokretanju stečajnih postupaka u preduzećima ove OKG, I.V, D.L. ili R.K. su, sumnja se, kontaktirali i lice M.Ć, koji se dugo bavi registracijom i pokretanjem stečaja u raznim preduzećima, a koji je bio upoznat sa radom ove OKG i pomagao im da u njihovim preduzećima pokrenu i okončaju stečajne postupke na nezakonit način”, saopšteno je iz UP.

Oni su uz krivičnu prijavu biti privedena Specijalnom državnom tužiocu.

Iz UP podsjećaju da su službenici Specijalnog policijskog odjeljenja juče u predmetu „Klap“ uhapsili 16 osoba, čime ukupan broj uhapšenih iznosi 22.

“Za dva lica se traga. Krivična prijava je podnijeta protiv ukupno 38 fizičkih i pravnih lica (24 fizička i 14 pravnih lica). Krivičnim djelima za koja se terete ova 24 fizička i 14 pravna lica je u posljednjih pet godina pričinijena šteta budžetu Crne Gore za iznos neplaćenog poreza u iznosu od preko 5.000.000 eura.Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja, u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, nastavljaju aktivnosti u ovom predmetu”, zaključeno je u saopštenju UP.