U 20 saobraćajnih nezgoda osmoro lakše povrijeđeno

U protekla 24 sata u Crnoj Gori dogodilo se 20 saobraćajnih nezgoda u kojima je osam osoba lakše povrijeđeno, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore AMSCG.

Iz AMSCG-a ističu da se saobraća po suvim kolovozima, kao i da je intenzitet saobraćaja umjeren do pojačan u većem dijelu zemlje.

Na dionicama gdje se izvode radovi važi izmjenjen režim saobraćaja zbog čega je pored pažljivije voznje neophodno i poštovanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Na magistralnom putu Trubjela-Vilusi u toku su radovi na rekonstrukciji puta, pa se saobraćaj na mjestima izvođenja radova obavlja jednom trakom naizmjenično uz povremene obustave saobraćaja ne duže od 10 minuta.

Na magistralnom putu Barski most-Ribarevine, na dionici obilaznica Bijelo Polje-Ribarevine promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Odobrava se korišćenje dionice regionalnog puta Pljevlja -Đurđevića Tara lokalitet Pljevlja-Odžak radi organizacije sportske manifestacije V biciklijada “Pljevlja 2019” koja se održava danas.

Do 1.seprembra zabranjuje se saobraćaj teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona na slijedećim dijelovima magistralnih puteva Podgorica-Sotonići-Petrovac, Debeli brijeg-Herceg Novi-Kotor-Tivat-Budva-Bar-Sukobin, Podgorica-Cetinje-Budva.

Zabrana se odnosi na svaki dan u sedmici u vremenu od 17do 22 sata. Zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i ptt instalacija,vozila za pomoć na putu,specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu. Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta Debeli brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.

Izvor: CDM