Tužilaštvo traži počionice za maltretiranje na TikToku

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru formiralo je predmet protiv nepoznatih izvršilaca u slučaju djevojčice iz jednog primorskog grada koja je već skoro tri mjeseca žrtva maltretiranja na društvenoj mreži TikTok, gdje joj se prijeti da će biti kidnapovana i da je niko ne može spasiti.

Kako su kazali iz Tužilaštva, predmet je formiran zbog krivičnih djela neovlašćeno prikupljanje i korišćenje ličnih podataka i proganjanje.

– Preduzimaju se radnje u cilju identifikacije izvršilaca. Predmet je u fazi izviđaja – rekla je portparolka, državna tužiteljka Ana Marinović.

Ranije je majka djevojčice ispričala za Pobjedu da je neko na društvenoj mreži TikTok otvorio lažni profil na ime djevojčice gdje objavljuju vulgaran i opasan sadržaj. Nedavno su objavili njenu sliku, uz broj njene majke i napisali da je navodno nestala. Vijest je potom počela da se šeruje i na Fejsbuku nakon čega je porodicu pozivala uznemirana rodbina i građani. Djevojčica je, međutim, sve vrijeme bila kod kuće.

Izvor:Portal Analitika

Uplašeni roditelji su djevojčici ograničili kretanje, odnosno prate je svuda gdje se kreće. Porodica sumnja da je riječ o vršnjačkom nasilju, ali se, kako navode, do odluke tužilaštva ništa ne zna.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor