Slučaj Milorada Ratkovića (44) iz Rožaja, kojem je na teret stavljeno ubistvo oca, naći će se narednih dana na dnevnom redu sjednice Vanpretresnog vijeća bjelopoljskog Višeg suda. Razmatraće se prijedlog Višeg državnog tužilaštva o upućivanju na čuvanje i psihijatrijsko liječenje u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici Dobrota kod Kotora, piše Dan.

U nalazu vještaka navedeno je da je okrivljeni imao psihičkih smetnji zbog čega je došlo do gubitka kontrole ponašanja i ispoljavanja neadekvatnih i neprimjerenih afektnih radnji.

Inače, sudija za istragu Višeg suda Vanja Rakonjac saslušala je Ratkovića i zbog sumnje da je ubio oca i odredila mu pritvor do 30 dana.

Ubistvo se dogodilo 12. februara oko 18 sati u porodičnoj kući Ratkovića, u Ulici oslobođenja u Rožajama. Tom prilikom Milorad je ubio oca Rajka (70). Državni tužilac je obavio uviđaj i naložio da se tijelo uputi na obdukciju. Prema nepotvrđenim rezultatima, na tijelu pokojnika je bilo oko 15 ubodnih rana od noža.

Tokom ispitivanja, Ratković je prema saznanjima Dana, nepovezano odgovarao na pitanja i nekoliko puta mijenjao verziju događaja . Jednom je rekao da nije kriv i da se njegov otac sam ubio, a onda promijenio iskaz.

– Nijesam mogao više da živim sa ocem u ovim teškim uslovima. On me je godinama maltretitrao i bio loš prema meni. Čak mi je jedno vrijeme i zabranio da ulazim u našu porodičnu kuću – kazao je Ratković.

Saopštio je da je natjerao oca da se sam ubode nožem.

– Kajem se, iako je otac bio loš. Tražio sam od njega, što je on i uradio, da sam sebe udara nožem. Onda sam i ja uzeo ovu britvu i nanio mu udarac. Nijesam mislio da ga ubijem – kazao je Ratković.

Izvor:Pobjeda