Tuzi mogu mnogo naučiti od Tirane

POLITIKA

Tuzi mogu mnogo naučiti od Tirane

Potpredsjednik Opštine Tuzi Simon Ivezaj, zajedno sa sekretarom za finansije, lokalne prihode i investicije, Eminom Hadžijem, kao i sekretarom Skupštine Opštine, Nerminom Alibašićem, boravio je u jednodnevnoj zvaničnoj posjeti Tirani. Tamo su se susreli sa gradonačelnikom Tirane, Erjonom Veliajem i njegovim saradnicima, a razgovaralo se o zajedničkoj saradnji dviju opština, pogotovo u dijelu prekogranične saradnje, kao i zajedničkih projekata evropskih fondova.

“Tuzi su mlada opština. Uvjeren sam da iz ove saradnje možemo mnogo toga da naučimo, pogotovo kada su u pitanju IPA fondovi i projekti prekogranične saradnje. Tirana je grad u kojem sam studirao i bavio se sportom. Ovdje sam izrastao u zrelog čovjeka, i izuzetno mi je drago što sada imam priliku da povežem opštine koje za mene imaju sentimentalnu vrijednost”, kazao je Ivezaj.

Osim toga, razgovaralo se i o saradnji na polju kulture, sporta i mladih.

Budući da Crna Gora i Albanija imaju bliske dobrosusjedske odnose, razgovaralo se i o saradnji iz oblasti turizma, pogotovo imajući u vidu sve veći prohod turista između obje države.

Kada je riječ o ekonomiji, razmijenjena su obostrana iskustva iz oblasti prikupljanja finansija, kao i načina valorizacije biznisa.

Veliaj je izrazio želju da uzvrati posjetu Opštini Tuzi, kao i da posjeti Glavni grad Podgoricu.

Izvor: CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor