Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković rekao je da nije siguran da će Stefan Savić i Stevan Jovetić igrati protiv Srbije u Ligi nacija, kao i da očekuje da se utakmica u Podgorici odigra u sportskom ambijentu.

Oba tima su u prva dva kola novog Uefinog takmičenja osvojila po četiri boda.

“Mi smo reprezentacija koja ima manji broj igrači koji su reprezentativnog formata. Trenutno imam velikih problema sa povrijeđenim igračima. Jovetić i Vešović iz prethodnog saziva, a sada i Savić koji se povrijedio protiv Litvanije. Nije odigrao do sada nijednu utakmicu, mislim da neće biti spreman ni za Srbiju, ali uvijek postoji nada”, rekao je Tumbaković za B92.

Iskusni stručnjak raduje se meču sa Srbijom.

“Dočekujem meč najsportskije što može da se dočeka, najspremnije. Biće mi drago da igram protiv reprezentacije Srbije, protiv meni dragih ljudi. Protiv selektora koji je bio moj igrač. Ja to doživljavam kao dvije reprezentacije koje su bratske. Volio bih najviše da bude jedna mnogo, mnogo dobra utakmica u Podgorici. A mi ćemo se potruditi da i kada je organizacija i kada je tim u pitanju budemo fer i korektni, da najvišem sportskom nivou. Nisam imao ovakvih mečeva, može da se poredi jedino sa Partizanom i Zvezdom, kao da je to neki derbi. Ako ja sam derbi uvijek doživljavao najpozitivnije, meč protiv sportskih rivala bez kojih mi ne možemo, a ni oni bez nas. To su rivali koji su donedavno bili jedna reprezentacija”.

Igrama na startu Lige nacija naša selekcija najavila je visoke domete.

“Pred početak Lige nacija za favorite su važili Srbija i Rumunija. Mi smo bili ekipa koja može nešto da poremeti, a Litvanija uslovno rečeno autsajder. Ali poslije prvog kruga, prve dvije utakmice, malo je izdefinisano da smo i mi ekipa koja može ozbiljno da konkuriše za prvo mjesto. Napravili smo konkretan rezultat u Rumuniji, a u isto vrijeme bili koliko mi možemo da budemo ubjedljivi protiv Litvanije”.

Bez obzira na kvalitet rivala, Tumbaković je optimista pred duel pod Goricom.

“Najbolje da uzmem zastavu da mašem za pobjedu. Nismo u Prvom svjetskom ratu, igramo utakmicu. Bilo bi mnogo neozbiljno da neki trener kaže da će da pobijedi. Naravno da ćemo da tražimo rezultat, igramo kod kuće, imamo lijepu šansu, pokušaćemo da se suprotstavimo na najbolji način na koji možemo. Želimo dobar rezultat”.

U Crnoj Gori odavno se traži karta više za ovu utakmicu.

“Biće pune tribine, mnogo energije. Mnogo mojih prijatelja iz Srbije će doći na utakmicu. Na koliko karata imam pravo biće mi malo za sve one koji žele da dođu da gledaju. Treba da uživaju u utakmicu koju ćemo mi pokušati sa Srbijom da priuštimo navijačima iz Srbije i Crne Gore. Ono što mi, kompletan tim sa rukovodstvom, trenerima i igračima da ćemo se potruditi da budemo prije svega dobri domaćini, a u isto vrijeme dobri sportski rivali koji će pokušati da naprave utakmice koja će biti dobra za publiku, za pravo uživanje”, zaključio je Tumbaković.

Izvor: Cdm.me