Tri osobe su uhapšene zbog sumnje da su učestvovale u ubistvu Cetinjanina Bogdana Milića koji je likvidiran 11. juna na Cetinju, saopšteno je na pres konferenciji Specijalnog državnog tužilaštva.

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević kazao je da su uhapšeni L.N. (20), Ž.P. (19), M.P. (18). Njima je, nakon saslušanja u tužilaštvu, određeno zadržavanje do 30 dana.

Pavićević je rekao da su službenici policije pronašli dva pištolja, koja su korišćena u izvršenju krivičnog djela, i municiju različitog kalibra, hirurške rukavice, silikonske maske, kačketa.

Mladići su optuženi za stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Tri lica su nakon salušanja kod Specijanog državnog tužilaštva zadržana I odmah nakon toga kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici određen im je pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osnovane sumnje da su sva tri lica učestvovala u stvaranju kriminalne organizacije, dok je prema licu L.N. istraga pokrenuta zbog osnovane sumnje da je kao saizvršilac izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju. U odnosu na Ž.P. istraga je pokrenuta zbog osnovane sumnje  da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja I eksplozivnih materija, odnosno da je za potrebe te kriminalne organizacije nabavio i držao oružje”, kazao je Pavićević.

Glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić nije mogao da saopšti motiv ubistva, ali je kazao da su tri osobe djelovale kao kriminalna organizacija.

Katnić je kazao da organizovani kriminal stalno mijenja forme djelovanja i organizovanja, pa i bezbjednosna zajednica i Tužilaštvo prema njemu treba da djeluju tako da mijenjaju načine djelovanja.

“Osnovno je da se formiraju timovi specijalizovani u raznim oblastima, koji će da djeluju i da odgovore na sve to. SDT može da formira specijane istražne timove. U tim timovima je ono najbolje što imamo u Crnoj Gori i to daje rezultate”, naveo je on.

Bogdan Milić (37) sa Cetinja ubijen je 11. juna u pucnjavi koja se dogodila u lokalu “Portun” na Bulevaru crnogorskih junaka na Cetinju, a tri osobe teško su povrijeđene. U pucnjavi su ranjeni gosti lokala Dragan Vušurović (33), Goran Vušurović (48) i Marko Vujačić (48) koji su prevezeni u podgorički Klinički centar.

Sumnja se da je meta napada bio Milić, zbog njegove navodne  povezanosti sa osobama iz škaljarskog klana. Istražitelji vjeruju da je motiv ubistva nastavak obračuna zaraćenih kriminalnih klanova iz Kotora – škaljaraca i kavačana.

Dvojica maskiranih napadača, sa silikonskim maskama i kačketima prišla su iz obližnjeg portuna i pucala u pravcu Milića.

Bogdan Milić je u trenutku napada sjedio u lokalu. Na njega je pucano iz dva pištolja.

Policija vjeruje da je ubistvo detaljno isplanirano, da je Milić prethodno praćen i da su u egzekuciji učestvovale najmanje dvije osobe.

Milić je bio na optuženičkoj klupi zbog ubistva Petrovčanina Nemanje Medina. Kada su Vladimir Ulama i Darko Mijović oslobođeni optužbi da su ubili Petrovčanina, i on je oslobođen krivice da im je pomagao u skrivanju nakon zločina.