NA DURMITORIU

Tri koncerta u okviru festivala Wild Beauty Art

U okviru Festivala Wild Beauty Art, juče se održalo nekoliko programa na različitim lokacijama na Durmitoru.

Na Stećcima, za planinare, turiste i pojedine mještane, na najzanimljivijem nalazištu srednjovjekovnih nadgrobnih spomenika u Crnoj Gori koji su pod zaštitom UNESCO-a, od 11 sati nastupio je sastav Mockingbirds sa obradama poznatih dijela klasične i pop muzike.

Isti sastav se sličnim programom predstavio i od 15 sati na jednoj od najpoznatijih planinarskih lokacija u Crnoj Gori, prevoju Sedlo kojem su prisustvovali zainteresovani planinari i ljubitelji prirode.

..

U večernjim satima, na Crnom jezeru je, uz veliko oduševljenje publike, nastupio renomirani Novi kvartet Balaža Bađija, jedan od vodećih sastava na mađarskoj džez sceni. Ovaj koncert dio je programa „Nedjelje mađarske kulture u Crnoj Gori” pod pokroviteljstvom Ambasade Mađarske i Ministarstva spoljnih poslova i trgovine Mađarske.

..

Tim povodom se publici obratio i ambasador Mađarske u Crnoj Gori Jožef Neđeši, na našem jeziku ističući da je ovaj koncert vrhunskih mađarskih umjetnika dokaz čvrstih veza u polju kulture koje njeguju dva naroda. Zahvaljujući se organizatorima na visokom produkcionom nivou, ambasador je poželio sreću prvom izdanju festivala Wild Beaty Art.

Izvor: RTCG