Podgorička policija je tokom maja 2021. godine, sprovodeći mjere i radnje u cilju sprečavanja ulične prodaje opojnih droga na teritoriji Glavnog grada, podnijela šest krivičnih prijava protiv šest lica od kojih su tri osobe uhapšene a jedan se nalazi u UIKS-u, saopšteno je iz Uprave policije.

“Juče su službenici policije uhapsili I.R. (30) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivčno djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Kontrolom ovog lica pronđeno je oko 11 grama amfetamina, dok je po naredbi suda izvršen i pretres prostorija koje on koristi. Supruga osumnjičenog je kada je ugledala policijske službenike odbacila pakovanje sa sadržajem amfetamina težine oko 65 grama i vagu za precizno mjerenje”, navode iz policije.

Kako su kazali, zbog krivičnog djela neovlašćena porizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga policija je uhapsila B.B. (26) i Z.B. (33). Kod B.B. policija je, navode, pronašla sedam pvc pakovanja marihuane a kod Z.B. je pronađeno osam pvc pakovanja sa sadržajem marihuane.

“Protiv E.D. (30) državljanina Republike Albanije, koji se nalazi u UIKS-u zbog drugog krivičnog djela, pripadnici Centra bezbjednosti Podgorica su nakon dobijenih rezultata DNK vještačenja iz Forenzičkog centra, podnijeli krivičnu prijavu zbog 54 kilograma marihuane a koje policija zaplijenila u julu 2020. godine.
Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga krivična prijava je podnijeta protiv J.M. (24) iz Nikšića”, stoji u saopštenju.

Kriivčna prijava je, kako kažu, podnijeta i protiv P.Lj. (24) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Pretresom kuće koju koristi osumnjičeni policija je pronašla dva pakovanja marihuane i jedno pakovanje kokaina kao i predmete za koje se sumnja da su namjenjeni za mjerenje i pakovanje opojne droge”, zaključuju iz Uprave policije.

Izvor:RTCG