Tri banke isplatile 4,83 miliona eura

U poslovnicama tri banke juče od deset sati isplaćeno je 4,8 miliona eura garantovanih depozita deponentima Invest banke Montenegro (IBM), saopštio je direktor Fonda za zaštitu depozita Predrag Marković.

„Juče od deset časova u poslovnim jedninicama NLB, Hipotekarne banke i Societe Generale banke u Podgorici, Fond za zaštitu depozita izvršio je isplatu garantovanih depozita za 207 deponenata Invest Banke Montenegro u stečaju u ukupnom iznosu od 4,83 miliona eura“, saopštio je Marković.On je istakao da tokom isplate nije bilo ni jednog prigovora.

Podsjećamo, ekspoziture SGM, u kojima deponenti mogu podići novac, nalaze se na Trgu nezavisnosti, Moskovskoj ulici i Tržnom centru Delta city, a Hipotekarne u bulevarima Svetog Petra Cetinjskog i Josipa Broza Tita.

Filijale NLB banke, u kojima je takođe moguće podizati depozite, nalaze se u Bulevarima Ivana Crnojevića, Svetog Petra Cetinjskog i Pera Ćetkovića, Tržnom centru Mall of Montenegro i u City kvartu.

Deponenti imaju pravo na isplatu garantovanog depozita u periodu od tri godine, nakon čega se direktno obraćaju Fondu, sve do isteka roka zastarjelosti potraživanja, odnosno deset godina.

izvor: rtcg.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor