Farmerke su jedan od neizostavnih komada koji svi imamo u svom ormaru.

No, sve je izglednije da se era uskih farmerki bliži svom kraju i da opet na modnu scenu stupaju nekad izuzetno popularne traperice, prenosi Klix.

Kako su se mijenjali modni trendovi, tako su i zaljubljenici u modu eksperimentisali s različitim odjevnim stilovima. Međutim, dizajneri su kao ovogodišnji modni trend najavili nešto apsolutno neočekivano – traperice.

Za razliku od grubih, tijesnih verzija farmerki, traperice su totalna suprotnost. One dolaze prilagođene tjelesnoj strukturi, lagane su i istinski su udobne za nošenje. Kada su zaljubenici u modu čuli za mogućnost ponovnog vraćanja traperica u modu, najprije su se zapitali s kojim odjevnim komadima će ih moći kombinovati.

Pozitivna stvar kada govorimo o trapericama jeste da ih možete kombinovati s bilo kojim drugim odjevnim komadom i da ih možete prilagoditi bilo kojem stilu.

Independent vam preporučuje da ih koristite u nešto elegantnijim varijantama, a gotovo uvijek ih kombinujte s cipelama koje imaju visoku štiklu.

Naravno, nakon ere nošenja uskih farmerki, ideja o nošenju pantalona širokih nogavica može biti pomalo čudna, ali je apsolutni hit ove jeseni.

Izvor: AntenaM