Tradicionalna 20. ‘’LIMSKA REGATA’’ biće održana od 31.maja do 2. juna

Tradicionalna 20. ‘’LIMSKA REGATA’’ Plav-Andrijevica-Berane-Bijelo Polje-Prijepolje biće održana od 31. maja do 2. juna 2019. godine.

Regata počinje 31. maja u 11h, sa splava na Plavskom jezeru, putanjom dugom oko 134 km, koja će se se završiti 2. juna u Prijepolju.

Prvi dan ( 31 maj ) – se vozi dionica Plav-Andrijevica-Berane, u dužini od 46 km i traje oko 6 sati.

Drugi dan ( 1 jun ) – vožnja od Berana do Bijelog Polja, u dužini od 48 km i traje oko 7 sati.

Po završetku II etape u Bijelom Polju, Turistička Organizacija Bijelo Polje će organizovati tradicionalni ručak za sve učesnike Limske regate u Voljavcu u Ribolovačkom domu ,,Sinjavac’’.

Poslednjeg dana ( 2 jun ), vozi se dionica od Bijelog Polja do Prijepolja, traje oko 6 sati i vozi se 40 km duga dionica.

Ova manifestacija je značajna za sve opštine kroz koje protiče rijeka Lim i ona promoviše turističke potencijale rijekeLim i uopšte Crne Gore i Srbije. Regata okuplja raftere iz Crne Gore, Srbije Bosne i Hercegovine, kao i strane turiste željne druženja, dobre zabave i adrenalina kojih je iz godine u godinu sve više. Ona poprima sve veće razmjere i značajno doprinosi promociji turističkih potencijala opština kroz koje regata prolazi kao i ekstermnih sportova kao što je rafting, kazali su iz TO Bijelo Polje.