Tridesettrogodišnji Tivćanin Miloš Petrić, koji je uhapšen u policijskoj akciji “Manjifiko”, položio je jemstvo od 522.000 eura kako bi izašao iz pritvora koji mu je određen rješenjem Višeg suda u Podgorici. Jemstvo koje je ponudio sastoji se od nepokretnosti na kojima je upisana hipoteka.

Petriću je istim rješenjem izrečena mjera nadzora, zabrana napuštanja opštine Tivat i privremeno mu je oduzet pasoš. Određeno mu je i obavezno javljanje jednom mjesečno Centru bezbjednosti Tivat, piše Dan.

Specijalno tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Petrića 18. novembra 2019. godine, a tereti se za izvršenje krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Predlog za ukidanje pritvora uz određivanje jemstva podnio je njegov branilac 10. februara ove godine.

Optužnicom protiv sedmočlane kriminalne organizacije Danila Đurovića je predstavljeno da su brodom “Manjifiko” iz Južne Amerike u Kotor prokrijumčarili 18 kilograma kokaina.

Osim Đurovića, optužnicom su obuhvaćeni Srđan Pavlović, Miloš Petrić, Đuro Perović, Branimir Miletić, Toni Petković i Rade Samardžić, a nijesu identifikovane osobe iz Kolumbije koje su učestvovale u švercu kokaina. Većina okrivljenih u ovom postupku je sklopila sporazum o priznanju krivice.

Izvor:RTCG