Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge su, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju stavljanja opojnih droga u tzv. uličnu prodaju, lišili slobode jedno lice zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, službenici Odsjeka su, 17. 05. 2017. godine, postupajući po operativnim saznanjima, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, a po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi N.T. iz Tivta. Tom prilikom pronađeno je i oduzeto osam pvc pakovanja u kojima se nalazila suva biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, kao i jedan tzv. džoint, ukupne težine 445,5 grama.

Pronađena i oduzeta droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji je naložio da mu se N.T. privede uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.