Teško nam je pao poraz, ali jedva čekamo sljedeće okupljanje reprezentacije

Stefan Mugoša smatra da su Česi kaznili promašaje Crne Gore iz prvog dijela i iskoristili odličnu igru prilikom prekida, ali da svi u timu jedva čekaju da se ekipa ponovo okupi.

“Sokoli” su na svom terenu izgubili 3:0 i praktično se oprostili od plasmana na prvenstvo Evrope.

“Teško nam je poraz. Primili smo tri gola iz tri prekida. Imali smo šanse u prvom dijelu. Trebali smo da damo gol, onda bi i utakmica imala drugačiji tok. U drugom poluvremenu pokazali su koliko su opasni na prekidima. Nismo uspjeli da zadržimo nulu. Moramo se izdići iz ovoga i držati se kao ekipa. Prošli smo i gore stvari, okrećemo novi list”, rekao je Mugoša.

Ekipa je praktično u stvaranju.

“Dosta je novih momaka i novi je selektor. Neophodno je da se stvari poslože. Međutim, imamo timski duh i to ćemo da gajimo i da budemo pozitivni u budućnosti.”

Pored odranije odsutnog Jovetića, za tim večeras nisu konkurisali Savić i Simić, dok je tokom meča izašao Vukčević, kojem je kasnije konstatovan potres mozga.

“Povrede nikako da nas zaobiđu. Mi se borimo sa tim već godinama. Želim da se momci što prije oporave i budu zdravi za sljedeće utakmice.”

Šansa za odlazak na EURO je izgubljena, ali se dres sa državnim grbom uvijek nosi sa ponosom.

“Poseban motiv za igranje u reprezentaciji nije potreban. Svaki igrač će sigurno dati maksimum jer je svima čast da igraju za nacionalni tim i jedva čekamo sljedeće okupljanje”, zaključio je Mugoša.

Izvor: CDM