Na kraju koncerta u gradskoj Areni sinoć je došlo do eksplozije, za koju se sumnja da je reč o samoubilačkom terorističkom napadu, pri čemu su poginule 22 osobe, dok je 59 njih povređeno. Korisnici društvenih mreža pomažu danas u očajničkoj potrazi za osobama nestalim posle eksplozije na koncertu u Mančesteru, objavljujući imena i fotografije sa haštagom #MissingInManchester

Među nestalima je i 15-godišnja Olivija Kempbel, čija majka Šarlot Kempbel kaže da je njena ćerka prisustvovala koncertu Arijane Grande sa školskom drugaricom koja je pronađena i prebačena u bolnicu. Olivija je, međutim, nestala, a kući se javila pred sam početak koncerta.

 

Gradska uprava i gradonačelnik Endi Barnam su među mnogobrojnim korisnicima Tvitera koji na taj način pokušavaju da pomognu ljudima koji traže nestale članove porodice i prijatelje, prenosi AP.

Na video snimku se može videti kako hiljade uplakanih ljudi izlaze iz Arene, mnogi obliveni krvlju, a na društvenim mrežama su se pojavili navodi da je više od 50 dece, koja su ostala na stadionu bez odraslih, odvedeno u obližnji hotel “Holidej in”, prenosi “Dejli mejl”.