Internacionalni tango kamp, koji će tokom 20 dana ugostiti oko 700 gostiju iz 25 zemalja, počinje 25. jula u Kolašinu.

Kako su saopštili organizatori, zbog rekordnog broja gostiju, turistički kapaciteti u Kolašinu biće gotovo potpuno popunjeni tokom centralnih desetak dana događaja. Pored svakodnevnih plesnih aktivnnosti, gosti kampa na raspolaganju imaju i organizovane planinarske i biciklističke ture, sportsko penjanja, streličarstvo, jogu, relaks programe, jahanje, kreativne programe za djecu i mnoge druge sadržaje.

Naglasili su da Tango kamp već sedmu godinu zaredom privlači stotine ljubitelja argentinskog tanga i aktivnog odmora iz cijelog svijeta, a zbog svog jedinstvenog sadržaja, velikog broja internacionalnih umjetnika i gostiju, kao i zbog velikog značaja za razvoj turizma u Crnoj Gori, Ljetnji tango kamp je dobio i prestižno priznanje od Nacionalne turističke organizacije. Organizatori događaja iz Tango Naturala Montenegro, posebno ističu njegov uticaj na jačanje turističke ponude Kolašina, koji je prošlog ljeta bio na trećem mjestu u državi po broju popunjenosti turističkih kapaciteta.

“Zahvaljujući tango kampu i njegovim brojnim sadržajima, Kolašin se polako etablira u mjesto kreativnog odmora, specifično i različito u odnosu na ostala turistička mjesta u Crnoj Gori”, istakao je osnivač Tango naturala, Darko Dožić.

Kako je naveo, pokazalo se da su gosti kampa turisti kakve je Kolašin dugo čekao budući da je prosečno ostajanje ove godine čak devet dana, a ima i dosta onih koj su odlučili da ostanu na događaju i svih 20 dana.