Daćemo rok da se zahtjevi ispune, a ukoliko ne budu imali sluha idemo u generalni protest i to u Podgorici, poručuju taksisti

Predsjednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore Boro Pavlović iz Bara održao je danas sastanak sa sindikalnim predstavnicima, auto-taksi preduzetnika iz Bijelog Polja, Berana i Pljevalja.

Teme sastanka, prema riječima Pavlovića su bile aktuelna situacija u prevozu putnika u drumskom saobraćaju i haos koji vlada u ovoj djelatnosti, posebno u auto-taksi prevozu, koji je izazvan višegodišnjim neradom nadležnih institucija zaduženih za ovu djelatnost.

Razgovaralo se i o planu aktivnosti SSTCG u borbi sa nadležnim organima i sivom ekonomijom, za očuvanje svojih radnih mjesta.

Prisutan je bio i potpredsjednik Saveza Nedzad Harović.

-Jednodušna ocjena sa ovog sastanka je da je stanje u taksi prevozu alarmnatno i da smo dovedeni u više nego nezavidnu situaciju. Ovo je samo prvi u nizu sastanaka, koji planiramo da organizujemo širom Crne Gore na ovu temu, kako bi dogovorili korake koje moramo da preduzmemo da popravimo naš nepovoljan položaj-kazao je Pavlović.

On je dodao postoje dugogodišnji problemi u ato-taksi prevozu, odnosno kako je rekao neradu nadležnih organa da se upuste u borbu protiv sive ekonomije u ovoj oblasti.

-Naša borba traje još od 2004. godine, nakon što smo sa bivšom Vladom pokušali da nađemo rešenje, što oni nijesu uradili, dok sa novom Vladom imamo velikih problema jer nas ne primaju čak ni na razgovor. Siva ekonomija u ovoj djelatnosti je iz dana u dan sve veće. Ljudi ostaju bez posla i ranije i sad i najlakše je izleda staviti firmu na auto. A da na drugoj strani, nadležne institucije, prije svega Uprava policije, Poreske inspekcije, za turizam i saobraćaj, Ministarstvo kapitalnih investicija, ne rade svoj posao.

Donijeti su i zaključci sa jučerašnjeg sastanka, da se zbog fiskalizacije obrate ministru finasija Milojku Spajiću, da pitaju šta je sa prevarom o subvencijama.

-Drugi zaključak je da nam kažu šta ćemo sa ovim kupljenim kasama, ali i pitanje do kad će da tolerišu sivu ekonomiju. Dali će ikad stvoriti uslove za nas, da mi ostvarimo svoja prava i živimo od našeg rada. Nakon što obiđemo čitavu Crnu Goru, daćemo rok da se zahtjevi ispune a ukoliko ne budu imali sluha idemo u generalni protest i to u Podgorici. Sve do rešenja naših problema – zaključio je Pavlović.

 

Izvor: DAN