Danas su se tačno u podne u Pljevljima okupili samostalni taksi prevoznici iz ovog grada, koji su svoja vozila parkirali od Hotela Pljevlja do Husein pašine džamije.

foto:pvportal

Oni su danas kazali da samostalni taksi prevoznici iz Opštine Pljevlja protestom upozorenja žele da skrenu pažnju na dugogodišnje bezakonje koje vlada u oblasti taksi prevoza

Poručili su da je krajnje vrijeme da se prekine sa dosadašnjom praksom anarhije, zloupotreba i ugrožavanja od strane neregistrovanih prevoznika, nelojalne konkurencije, raznih drugih pritiska od strane taksi udruženja, odnosa Opštine Pljevlja i državnih organa i institucija prema njima.

Na današnjem protestu upozorenja samostalni taksi prevoznici predstavili su inicijative i tražili ispunjenje zahtjeva koje će uputiti državnim organima i institucijama za koje smatraju da su direktno ili indirektno odovorni za ovakvo haotično stanje u ovoj oblasti, ali i ovakav položaj u kome su se ni krivi ni dužni našli. U naprednim zemljama Evrope na hiljadu stanovnika ima jedno taksi vozilo dok je u Pljevljima situacija obrnuta – ističu samostalni taksi prevoznici. Vozila sa kojima obavljaju djelatnost im kupuju roditelji i rođaci iz inostranstva, ili ih kupuju na kredite koje kasnije sa mukom vraćaju.

Ukoliko se naši zahtjevi ne uvaže i ne uzmu u razmatranje u roku od 7 dana, bićemo prinuđeni da radikalizujemo proteste na koje ćemo dovesti i članove svojih porodica koje ne možemo da prehranimo od ovog posla, i tako sve dok se ne počnu rešavati evidentni i ključni problemi na koje ukazujemo, jer je došlo do potpune eskalacije bezakonja i evidentno neodrživog stanja u ovoj oblasti.

Ovaj protest  se organizuje i predstavlja početak borbe za prava radnika/saomstalnih taksi prevoznika koji rade na teritoriji Opštine Pljevlja, protiv svih obilika zloupotreba i javašluka,koji vlada u ovoj oblasti, kao i ćutanja administracije i podrške koju uporno i perćutno svojim činjenjem i nečinjenjem, pružaju predstavnici vlasti neregistrovanim prevoznicima putnika.

Svojim krvavim radom ne mogu da prežive, sve što zarade daju za gorivo i održavanje vozila dok im se gomilaju obaveze po osnovu poreza i doprinosa za koje nijesu u stanju da zarade,kazali su u svom saopštenju iz organizacionog odbora Samostalnih taksi prevoznika Opštine Pljevlja.

Izvor:pvportal