Svi zbunjeni, potreban plan nastave

0
50

Školska godina počinje za 15 dana, a Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta nije proslijedilo nastavne planove i programe na osnovu kojih škole treba da rade, kazala je potpredsjednica Sindikata prosvjete, profesorica i predsjednica Udruženja društvene grupe predmeta Stanka Vukčević.

 

“Na osnovu tih planova mi radimo svoje operativne pojedinačne planove na osnovu kojih odražujemo nastavu sa učenicima. Toga još nema. Da li će to biti nastavni plan i program koji je donio Nacionalni savjet za obrazovanje, ili će to biti redukovani program kao što je bio prošle školske godine, još uvijek ne znamo”, kazala je Vukčević u Jutarnjem programu TVCG.

Ona je istakala da su nastavnici, đaci i roditelji zbunjeni jer ne znaju kako će izgledati 1. septembar.

“Mi smo cijelu priošlu školsku godinu odradili bez pravnog okvira. Nijedan zakon ne predviđa da se nastava može odrađivati onlajn ili da čas može da traje 30 minuta ili da nastavu možemo održati sa pola odjeljenja”, napominje Vukčević.

Ona je kazala da je svjesna da nije lako presuditi na koji način treba početi školska gidina, a da budu svi zadovoljni. Međutim, poručuje da to nije opravdanja da 16. avgusta nema nijedan plan kako će se nastava izvoditi.

“Donosioci odluka treba da iznesu neku najavu, neki plan da znamo”, poručila je Vukčević.

 

Izvor: RTCG