Organizatori protesta “I ja sam jedna od mnogih” pokušali su da uruče protestne govore i transparente, kao i majice sa natpisom “Svi smo mi Ajla” predstavnicima Ministarstva zdravlja u Podgorici nakon što se juče niko ispred tog resora nije obratio okupljenima koji negoduju zbog, kako navode, propusta u radu barske bolnice.

Na to im je saopšteno da nikome lično to ne mogu uručiti, jer su svi zauzeti, već su upućeni da dokumenta predaju na arhivu.

Organizatori protesta su materijal stavili na pult i saopštili medijima da taj potez govori mnogo o odnosu prema građanima koji su izgubili voljene.

Povod za protest je smrt porodilje Ajle Šukurica Hot, prije dvadesetak dana koja je preminula u Kliničkom centru, dva dana poslije operacije u barskoj bolnici.

Budući da Uprava policije nije zvanično odobrila protestni skup, okupljeni su na simboličan način iskazali negodovanje.

Pored njih je tokom obraćanja medijima prošao direktor Instituta javnog zdravlja Crne Gore Igor Galić koji je naveo da, na molbu da im se obrati, nema vremena zbog sastanka u Ministaratvu na kojem mora da učestvuje.

Prethodna tri protesta odrzana su u Baru a na njima je zahtijevano poboljšanje uslova rada u lokalnoj bolnici, kao i rasvjetljavanje okolnosti pod kojima je preminula porodilja Ajla Hot.

Izvor:Pobjeda