Barska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv državljanina Švedske T.D. (63) zbog sumnje da je otvorio nalog na drštvenim mrežama sa fotografijama jednog crnogorskog državljanina i slao poruke neprimjerenog sadržaja žnskim osobama.

On je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo neovlašćeno prikupljanje i korišćenje ličnih podataka.

“On je ovo krivično djelo izvršio na način što je kreirao nalog na društvenoj mreži i u dužem vremenskom periodu koristeći fotografije oštećenog lica, ostvarivao kontakt sa drugim licima. Oštećeni državljanin Crne Gore je u prijavi naveo da je ovo kod njega izazvalo osjećaj ugroženosti, obzirom da je došao do saznanja da to lice, između ostalog, upućujei poruke neprimjerenog sadržaja osobama ženskog pola i maloljenim licima”, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, u saradnji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, identifikovali su IP adrese sa kojih je pristupano spornom nalogu i posredstvom međunarodno policijske saradnje izvršili identifikaciju lica koje je izvršilo krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Izvor:RTCG