Rijeka Ćehotina u gornjem toku u mjestu Tešanj, teritorija Opštine Bijelo Polje, skoro je presušila, a njeno, inače plitko korito, zasipaju iskopom materijala koji nastaje probojem puta za selo. Predsjednik Ekološkog društva „Breznica“ Milorad Mitrović rekao nam je da je ovo nedopustivo u jednoj ekološkoj državi i da se nastavlja devastacija Ćehotine.

Izvodjač radova je jedna beogradska firma, a investitor izvjesni Slavko Boškovic. Inače radovi na ovom lokalitetu se izvode već više od godinu dana, bez neophodnih dozvola i odobrenja. Rijeka Ćehotina je i ranije značajno devastirana rekonstrukcijim puta od bjelopoljskog sela Bliškova do pljevaljskog sela Vrulja, sada se nastavlja njeno unistenjeOva sumorna slika suvog korita Ćehotine kao da nikog ne zanima, kazao je Mitrović i pozvao nadležne, kako je rekao „da ne nastavljaju sa politikom zabijanja glave u pijesak“.

-Ovo je zaista bruka šta se radi na očigled svih…i inspekcija i „ekoloskih aktivista“ vodecih ekoloskih organizacija. Svi ćute, niko jedne da prokameni, zaključio je Mitrović.

Izvor: pvportal.me