Urednica dokumentarnog programa RTCG Tanja Šuković poslala je dopis Generalnom direktoru RTCG Borisu Raoniću, direktorki TVCG Mariji Tomašević kao i uredniku programa TVCG Damiru Ramoviću u kojem reaguje na javno saopštenje koje je izdao menadžment RTCG, nakon napada kojem je zajedno sa Draganom Tomaševićem, Šuković bila izložena nedavno u Cetinjskom manastiru.

“Gospodo i gospođo, Želim da vama i javnosti ukažem na sljedeće činjenice. Prvog septembra popodne bili smo na Cetinju zbog snimanja materijala za potrebe Dokumentarnog programa TVCG, a ne, kako ste to insinuirali u vašem saopštenju, da bismo zabilježili događaj koji je uslijedio. Da je menadžment RTCG zanimala istina, tu je činjenicu mogao da utvrdi za pet minuta. Uostalom sve vam je to već bilo poznato, jer sam i urednika Ramovića informisala u telefonskom razgovoru neposredno nakon incidenta da se kolega Dragan Tomašević našao u porti Cetinjskog manastira vođen profesionalnim rezonom da kamerom isprati i nepredviđeno dešavanje u kojem je prepoznao vijest”, navodi Šuković.

Kako je kazala, takva reakcija odlikuje profesionalce i u ozbiljnim televizijama se ohrabruje i nagrađuje.

“U porti manastira, našli smo se, vođeni istim profesionalnim porivima, ali i solidarnošću sa kolegom koji je bio izložen agresivnom sprječavanju da obavi posao, kolega Zoran Š. Kovačević i ja. Da vas podsjetim, esnafska i ljudska solidarnost u ozbiljnom kolektivu su vrline. Vašim saopštenjem pokazali ste da nemate ni ljudske, ni esnafske solidarnosti. Prvi put u istoriji ove kuće, njeno rukovodstvo je, de facto, stalo na stranu napadača, a zaposlene u TVCG javno izložilo perfidnoj sumnji da su izmislili radni zadatak kako bi provocirali i podizali tenzije, u ovom slučaju u Cetinjskom manastiru”, poručuje Šuković.

Ona je ocijenila da zbog nedostojnih insinuacija, pokušaja javnog narušavanja ličnog i profesionalnog digniteta i ozbiljnog ugrožavanja zdravlja, ovim putem obavještava menadžment RTCG, da će satisfakciju potražiti na sudu.

“O sramoti koju ste takvim odnosom prema radnicima ove kuće nanijeli RTCG, neka sudi javnost i vrijeme”, istakla je Šuković.

Za kraj je poručila da u skladu sa Zakonom o medijima, zahtijeva da RTCG objavi ovo reagovanje u svim informativnim emisijama u kojima je objavljeno i saopštenje.

“Na portalu RTCG i na Radiju CG, ako je i to glasilo prenijelo vaše reagovanje”, kazala je Šuković.

Izvor: portalanalitika.me