Nova skupštinska većina izabrala je na današnjoj sjednici Jova Suđića (DPS), najstarijeg odbornika, za novog predsjednika SO Kotor

Novu skupštinsku većinu SO Kotor čini 17 odbornika iz redova DPS-a, SD-a, LP-a, HGI-ja i odbornica SDP-a Bruna Lončarević.

Oni su prošle nedjelje smijenili predsjednicu SO Dragicu Perović, a ubrzo se očekuje i sjednica na kojoj će po drugi put biti smijenje predsjednik opštine Vladimir Jokić.

“Demokratska partija socijalista Opštinski odbor Kotor, cijeneći izborni rezultat, smatra da sa osvojenih 12 mandata ima obavezu prema svojim glasačima da predloži kandidata za predsjednika Skupštine opštine Kotor.  DPS je na izborima sam osvojio ove mandate i kao najjača partija mora ponuditi svog kandidata”, stoji u obrazloženju koje je potpisao predsjednik kluba odbornika DPS Kotor Željko Aprcović, prenosi Radio Kotor.

Jovo Suđić je rođen je 14. oktobra 1947 godine u Petrovcu. Osnovnu školu završio je u Petrovcu, a Srednju i Višu pomorsku školu u Kotoru. U Jugooecaniji Kotor obavljao funkciju direktora kadrovske službe, bio je upravnik Carinarnice Kotor, potpredsjednik Opštine Kotor.

Odborničku funkciju u Opštini Kotor obavljao je u nekoliko mandata. Bio je poslanik u republičkom parlamentu.

Na sjednici su usvojene i izmjene koje se odnose na Odbor za izbor i imenovanja. Umjesto predsjednika Milorada Vukšića izabran je Željko Avramović, a umjesto Jova Suđića odbornica Bruna Lončarević.

izvor: rtcg.me