Pred sudijom bjelopoljskog Osnovnog suda Ivanom Adamovićem juče je nastavljeno suđenje advokatici iz Pljevalja Zorici Novaković, kojoj se sudi zbog produženog krivičnog djela prevara i falsifikovanje isprava. Novakovićeva se u Osnovnom sudu branila ćutanjem, što je činila i tokom istrage.

Optužena je samo kratko saopštila da nije kriva.

– Negiram izvršenje djela i sve ono što mi je optužnicom stavljeno na teret – kazala je Novakovićeva.

Prema optužnici, ona je od 2013. do 2017. godine naplatila lažne troškove države u više od 20 predmeta.

– Optužena je javnim izvršiteljima sa područja opštine Pljevlja, uz upotrebu falsifikovanih punomoćja, podnosila više predloga za izvršenje presuda u kojima je dužnik država – piše u optužnici. t

Tužilaštvo tereti tu advokaticu i bivšeg sudiju Osnovnog suda u Pljevljima da je u periodu od 2013. do 2017. godine, u namjeri da sebi pribavi imovinsku korist, lažno prikazivala da nisu pravosnažne i izvršne sudske presude i rješenja Osnovnog suda u Pljevljima koji su već jednom pravosnažno izvršeni.

– Ispitali smo desetak svjedoka, tako da ćemo na narednom pretresu, koji je zakazan za 18. oktobar, nastaviti sa istim poslom. Naime, odbrana optužene je tražila da se svjedoci neposredno saslušaju, a ne da čitamo njihove izjave –kazao je sudija Adamović.

 

izvor: Dan