Penjanje na Kom pod sloganom “ Staza zdravlja’’, čiji je cilj bio promovisanje pješačenja kao jednog  od zdravih stilova zivota, odrzano je u nedjelju 18.O8.2019  na Komovima kod Andrijevice u organizaciji  NVO “Glasnici Nade’’.

U Etno selu Štavna, planinar sa višegodusnjim iskustvom, Milonja Tomašević je prisutnima odrzao predavanje na temu čovjek i priroda. Pješačenje je aktivnost u kojoj mogu da uživaju sve generacije, naglasio je on.

“ Staza zdravlja’’ je jedna od aktivnosti u sklopu projekta “Promijeni navike – štedi prirodu”, koji je finansijski podrzan od strane Ministarstva saobraćaja i pomorstva i ima za cilj podizanje nivoa svjesti kod stanovnistva  o potrebi zastite i očuvanja životne okoline od negativnog uticaja izduvnih gasova i prevelikog zagađenja.

Pješačenje, kao osnovni oblik kretanja, treba da bude podsticaj svim starosnim kategorijama na fizičku aktivnost u svakodnevnom životu. Rekreacija je veoma važna za zdrav život svakog čovjeka, a duga pješačenja po prirodi su idealan način da njegujete svoje zdravlje i ujedno da uživate –  istakla je Branka Tomašević, izvrsna direktorka NVO Glasnici Nade.

“Veoma je vazno da se podigne svijest i da gradjani postanu ekološki osviješćeni i odgovorni prema zivotnoj sredini, kako bi doprinjeli zdravijoj i boljoj budućnosti za sve nas”. Kroz ucesce u ovakvim akcijama, zelimo da priblizimo ideju o aktivnom boravku u prirodi kao i o očuvanju životne sredine, zaključuje se u saopštenju NVO “Glasnici Nade”.