Stanje u Opštoj bolnici Bijelo Polje na zavidnom nivou, bez liste čekanja na pregled

Opšta bolnica u Bijelom Polju nastavlja sa radovima i rekonstrukcijom. U toku su radovi na odjeljenjima koje ne utiču na rad ostalih kadrova Opšte bolnice.

 

Prema statistici liste čekanja, možda je bjelopoljska Opšta bolnica u vrhu bolnica koja ima najmanju listu čekanja, idući od sjevernih opština, što je naravno dobra stvar, smatra direktor Opšte bolnice Kenan Erović.

‘Nemamo problema sa medicinskim kadrom, imamo dovoljan broj i medicinskog kadra i ljekara. Operacije u bolnici obavljaju se redovno, bez liste čekanja za specijalisticke preglede, osim za neurološku ambulantu gdje se čeka i do mjesec dana, a gdje se trenutno nalazi jedan neurolog. ‘

Najavljeno je da će se brzo riješiti taj problem u neurološkoj ambulanti, jer se očekuje dolazak drugog neurologa tokom ove godine do aprila mjeseca.

Zdravstvom i rukovodstvom Opšte bolnice svakako su zadovoljni, kako kaže dr. Erović, a prema pitanju vezano za epidemiološko stanje u bjelopoljskoj bolnici, kaže da ni jednom nisu stali sa redovnim operativnim programom.

Smatra da rukovodioci u zdravstvu generalno, uprkos pandemiji koja je prisutna već duži vremenski period, održavaju veliku odgovornost koja se odnosi na sve pacijente.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor

Sve najljepše u Novoj 2022

Želi Vam Vaš portal SJEVER CRNE GORE