GODINE SAMO BROJ

Šta sve može žena od 95 godina

Amerikanka Filis Sus jedna je od najinspirativnijih žena širom svijeta. Ova devedesetpetogodišnja žena je u 50. godini pokrenula vlastiti biznis, s 85 godina počela je da se bavi jogom, a s 90 prvi put skočila padobranom.

Foto: Instagram
foto:instagram

Njen skok padobranom snimao je i Fox News koji joj je i platio ovu egzibiciju.

“Razgovarala sam s producentom Fox Newsa i pitao me je želim li da skačem padobranom za svoj 90. rođendan. Razmislila sam nekoliko minuta o tome i pristala. Nije me bilo strah, samo sam osjećala tjeskobu, uzbuđenje i želju da to uradim. Skok je bio fenomenalan, najbolje iskustvo u životu. Kao da ste postali partener svemira, postajete jedno s univerzumom”, napisala je ova 95-godišnjakinja na svom Instagram profilu.

Skok s padobranom za devedeseti rođendan (Foto: Instagram)
Skok s padobranom za devedeseti rođendan (Foto: Instagram)

Osim toga, Sus je počela da piše i knjigu “20 savjeta kako promijeniti život”. Iako kao i svaka druga osoba u tim godinama često ima problema sa zdravljem, nastoji da je ti sitni problemi ne sputavaju da živi slobodno, a glavni cilj joj je da se osjeća dobro. Iako svoju dugovječnost može zahvaliti dobrim genima, Sus vjeruje kako je ključ dugovječnosti i prilično dobrog zdravlja to što je aktivna.

Još kao četrnaestogodišnja djevojčica Sus se počela baviti plesom i već tada je znala da se njime želi baviti cijeli život, a omiljeni ples tango počela je da trenira u 85. godini.

Foto: Instagram

“Plesanje tanga je tako prirodno, kao i prakticiranje joge. Obje aktivnosti počela sam s 85 godina. Deset godina kasnije obožavam ovu svoju odluku. Živite život, jer godine su samo broj”, napisala je Sus.

Godine 1953. udala se za glumca Alana Susa s kojim je glumila u komedijama, a do 1968. godine plesala je na televiziji. Sus se 1970. godine bavila i dizajniranjem ženske odjeće visoke mode.

Njen modni brend je radio s njenim imenom pune 22 godine, a 2003. godine počela je i da pjeva svoj omiljeni žanr džez.

izvor:Klix.ba