Šta sve može žena od 95 godina

GODINE SAMO BROJ

Šta sve može žena od 95 godina

Amerikanka Filis Sus jedna je od najinspirativnijih žena širom svijeta. Ova devedesetpetogodišnja žena je u 50. godini pokrenula vlastiti biznis, s 85 godina počela je da se bavi jogom, a s 90 prvi put skočila padobranom.

Foto: Instagram
foto:instagram

Njen skok padobranom snimao je i Fox News koji joj je i platio ovu egzibiciju.

„Razgovarala sam s producentom Fox Newsa i pitao me je želim li da skačem padobranom za svoj 90. rođendan. Razmislila sam nekoliko minuta o tome i pristala. Nije me bilo strah, samo sam osjećala tjeskobu, uzbuđenje i želju da to uradim. Skok je bio fenomenalan, najbolje iskustvo u životu. Kao da ste postali partener svemira, postajete jedno s univerzumom“, napisala je ova 95-godišnjakinja na svom Instagram profilu.

Skok s padobranom za devedeseti rođendan (Foto: Instagram)
Skok s padobranom za devedeseti rođendan (Foto: Instagram)

Osim toga, Sus je počela da piše i knjigu „20 savjeta kako promijeniti život“. Iako kao i svaka druga osoba u tim godinama često ima problema sa zdravljem, nastoji da je ti sitni problemi ne sputavaju da živi slobodno, a glavni cilj joj je da se osjeća dobro. Iako svoju dugovječnost može zahvaliti dobrim genima, Sus vjeruje kako je ključ dugovječnosti i prilično dobrog zdravlja to što je aktivna.

Još kao četrnaestogodišnja djevojčica Sus se počela baviti plesom i već tada je znala da se njime želi baviti cijeli život, a omiljeni ples tango počela je da trenira u 85. godini.

Foto: Instagram

„Plesanje tanga je tako prirodno, kao i prakticiranje joge. Obje aktivnosti počela sam s 85 godina. Deset godina kasnije obožavam ovu svoju odluku. Živite život, jer godine su samo broj“, napisala je Sus.

Godine 1953. udala se za glumca Alana Susa s kojim je glumila u komedijama, a do 1968. godine plesala je na televiziji. Sus se 1970. godine bavila i dizajniranjem ženske odjeće visoke mode.

Njen modni brend je radio s njenim imenom pune 22 godine, a 2003. godine počela je i da pjeva svoj omiljeni žanr džez.

izvor:Klix.ba

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor