Naša vizija je Crna Gora u kojoj novinarke, novinari i mediji mogu slobodno da rade, u bezbjednom okruženju i na uređenom tržistu, dodala je ona, bez obzira na njihovu uređivačku politiku.

Srzentić, Foto: Savo Prelević

Slobodni mediji govore u ime svih građana i građanki i ukazuju na sve društvene anomalije i nedostatke, a nama u javnoj upravi pomažu da na pravi način prepoznamo gdje je neophodno unaprijediti naš rad, kako bi javna uprava bila pravi servis građana, kazala je ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.

Ona je istakla da svi novinari i novinarke u Crnoj Gori treba da budu ohrabreni da slobodno govore i da otvaraju javne debate od društvenog značaja, a da je njihova obaveza da kreiranjem javnih politika doprinesu uspostavljanju ambijenta u kojem mediji mogu slobodno i profesionalno da izvještavaju.

Naša vizija je Crna Gora u kojoj novinarke, novinari i mediji mogu slobodno da rade, u bezbjednom okruženju i na uređenom tržistu, dodala je ona, bez obzira na njihovu uređivačku politiku.

“U kojoj postoje medijski pluralizam i raznovrsnost medija koji su osnaženi da otvaraju sve teme na objektivan i etičan način uz puno poštovanje standarda profesije, ali i Crna Gora čiji su građanke i građani medijski pismeni da prepoznaju različite forme dezinformacija”, pojasnila je Srzentić.

Srzentić je čestitala Svjetski dan slobode medija “svima kojima je slobodna javna riječ luča, oružje i štit, zahvalna na vašoj posvećenosti i hrabrosti kojom obavljate svoj posao”

Izvor:Vijesti