ZADOVOLJSTVO U TABORU CRNOGORSKE ODBOJKAŠKE REPREZENTACIJE

Srce je pobijedilo kvalitet, nastavljamo borbu za drugi krug EP

Selektor crnogorskih odbojkaša Veljko Bašić bio je ponosan nakon trijumfa nad Estonijom i istakao da je srce večeras pobijedilo kvalitet.

Naši momci slavili su sa 3:0 i upisali prvi trijumf na Evropskom prvenstvu.

“Koliko smo juče bili razočarani poslije poraza od Holandije, koji je stvarno bio zaslužen, danas smo još više srećni jer smo prvi put pobijedili Estoniju, a ovo je i prvi trijumf na Evropskom prvenstvu. Srećan sam zbog mojih igrača, ovo je rezultat velikog rada na malo duže staze. Kada vidim igrače kako su ušli u utakmicu, da nijednog momenta nisu stali i sreću na njihovim licima, bio sam siguran da možemo nešto da napravimo i dobiti. Koliko god da je Estonija jača ekipa, večeras je srce pobijedilo”, rekao je Bašić.

Sjajnu partiju pružio je korektor Miloš Ćulafić.

“Čestitam ekipi na istorijskoj pobjedi. Mnogo mi je drago, svi smo vjerovali da je ono juče bio samo loš dan i pokazali smo u večerašnjem meču. Još mi je draže što smo to uradili protiv Estonije. Često se srijećemo sa njima, stari smo znanci, izgubili smo posljednje dvije utakmice od njih, tako da je ova pobjeda još slađa. Sada je sve otvoreno. Nastavljamo naš put. Rekli smo da su naši rivali Estonija, Ukrajina i Češka i borimo se za plasman u sljedeći krug”, poručio je Ćulafić.

Crnu Goru za dva dana od 17 sati čeka meč protiv Ukrajine.

Izvor: CDM