PROTEST U BEOGRADU

“Srbiju uništili Milošević, Šešelj i Vučić”

Protestna šetnja “Jedan od pet miliona” održana je večeras u Beogradu, a okupljeni su ispred zgrade RTS-a saopštili da, uprkos tome što četiri mjeseca hiljade građana protestuje, medijski javni servis ih i dalje ne primećuje.

Odbornik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović rekao je u “Dnevniku slobodne Srbije” da će opozicija i građani ostati u Slobodnoj zoni dokle god je to potrebno da bi se izborili za dostojanstven život i za predsjednika koji neće “iskakati iz frižidera”.

On je poručio da se opozicija ne smije boriti protiv vlasti sredstvima koja vlast koristi.

“Mi ne možemo da zloupotrebljavamo ljudsku patnju. Ne možemo da budemo veći Babići od Babića, ne želimo da budemo veće Jutke od Jutke. Da li smo spremni da odbacimo taj primitivni model ponašanja koji su ukorijenili u naše društvo? Ja mislim da jesmo”, rekao je Grbić.

Advokat Vladimir Gajić poručio je da su građani Srbije skoro 30 godina taoci tri čovjeka koji su državu gurnuli u ratove, sankcije, materijalno je opljačkali i duhovno uništili, a da su ta tri čovjeka – nekadašnji predsjednik Srbije Slobodan Milošević, predsjednik Srpske radikalne stranke Vojsilav Šešelj i sadašnji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao da je za promjenu sistema, po smjeni aktuelne vlasti, potrebno pred Ustavnim sudom inicirati zabranu rada Srpske napredne stranke, SRS i Socijalističke partije Srbije “zbog svega što su činili posljednjih 30 godina”.

“Neophodno je da se konačno prekine kontinuitet službe državne bezbjednosti koja djeluje u neprekinutom vremenskom kontinuitetu, koja je počela kao KNOJ, pa preko Ozne, Udbe, RDB-a i danas BIA, samo mijenjala svoj naziv”, poručio je Gajić.

“Ta je služba, a to je dokazano u pravosnažnim sudskim postupcima srpskih sudova, ovdje u Beogradu, likvidirala jednog predsjednika Srbije – Ivana Stambolića, jednog nezavisnog i slobodnog novinara – Slavka Ćuruviju, jednog premijera Srbije – Zorana Đinđića, i dva puta je neuspješno pokušala da ubije tadašnjeg vođu opozicije Vuka Draškovića”, poručio je Gajić.

Izvor: RTCG